" /> A murit Iuliu Ienei. A fost unul dintre fotbaliștii legendari ai Brașovului - Stiri de Ultima Ora | Stirile Zilei Online
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

A murit Iuliu Ienei. A fost unul dintre fotbaliștii legendari ai Brașovului

Iuliu Ienei, unul dintre cei mai reprezentativi fotbaliști din istoria clubului FC Brașov, a încetat din viață azi, la vârsta de 80 de ani.

Iuliu Ienei s-a născut pe 23 decembrie 1939 la Câmpia Turzii. A ajuns la Braşov în vara lui 1962 și a jucat pentru echipa braşoveană în următorul deceniu şi jumătate.

Fundaşul central a adunat pentru FC Braşov la nivelul primei ligi exact 303 meciuri, a notat monitorulexpres.ro. A fost primul jucător al „galben-negrilor” care a depășit bariera de 300 de meciuri.

S-a retras după ce „Steagu’” a retrogradat în Divizia B, în sezonul 1974/75, fiind la momentul respectiv jucătorul cu cele mai multe meciuri în tricoul „stegar”.

A deţinut acest statut până în 1980, când a fost întrecut de Nicolae Pescaru, cu 311 meciuri.

Rămâne la club după retrogradarea din 1968, iar la revenirea în prima ligă este, la cei peste 30 de ani ai săi, unul dintre stâlpii de oţel ai defensivei care avea să fie cea mai bună din ţară timp de 4 sezoane consecutive, între 1970-1974.

A mai jucat în cele patru partide din Cupa Balcanică și opt jocuri din Cupa UEFA.

Iuliu Ienei

Recent, FC Brașov l-a pierdut și pe legendarul Nicolae Pescaru.

Post-ul A murit Iuliu Ienei. A fost unul dintre fotbaliștii legendari ai Brașovului apare prima dată în Libertatea.

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close