Loading...
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

Adriana Săftoiu, despre drama elevilor surzi care au susținut proba de Limba română la Bacalaureat: „Au avut de redactat un text despre un discurs din experiența personală”
Deputatul Adriana Săftoiu consideră că este o „nesimțire din partea Ministerului Educației” faptul că la examenul de Bacalaureat din acest an elevii surzi a fost nevoiți să rezolve o cerință despre pregătirea unui discurs din „experiența personală”.

„Drama elevilor surzi continuă în aceeaşi notă de indiferenţă şi nesimţire din partea Ministerului Educaţiei. Încă un an în care subiectele pentru ei nu sunt adaptate la realitatea lor. Anul acesta, li s-a cerut să redacteze (la fel ca elevilor auzitori) un text despre… cum se pregăteşte «un discurs» ţinând cont şi de «experienţa personală» . Câţi elevi surzi crede doamna ministru că au ţinut un discurs, ca să-şi poată folosi «experienţa personală»?”, a scris Adriana Săftoiu, pe Facebook.

Adriana Săftoiu, care este membru al Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor, este de părere că şansele de a promova examenele de Bacalaureat ale elevilor surzi ar fi egale cu restul, dacă statul ar adapta aceste teste.

„Mi se rupe sufletul pentru aceşt tineri. Ştiu că mulţi dintre ei sunt capabili să promoveze examenul de BAC, dacă subiectele ar ţine cont de faptul că învaţă şi gândesc în limbajul semnelor române, cu totul altceva decât limba română. Nu pot decât să sper că, într-o bună zi, realitatea va arunca în aer acest minister anchilozat al Educaţiei, condus de personaje care n-au nici o legătură cu educaţia, iar cu bunul simţ cu atît mai puţin.Cum sună aberaţia care poate zdrobi destinul unor elevi: “Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă este necesară sau nu o pregătire riguroasă în vederea susţinerii unui discurs, raportându-te atât la informaţiile din fragmentul extras din volumul Amintiri de la Junimea din Iaşi de George Panu, cât şi la experienţa personală sau culturală.”, mai scrie deputatul.

Vezi care sunt
subiectele
pe care au trebuit să le rezolve absolvenții de liceu la proba
scrisă de Limba și literatura română de la BACALAUREAT 2019

Citește și:

AUDIO: Claudia Nicolae, fosta consilieră a lui Carmen Dan și acum director la Agerpres, a mințit! Publicăm înregistrarea convorbirii telefonice care arată că demonstranții din 10 august au fost urmăriți de Guvern!

Post-ul Adriana Săftoiu, despre drama elevilor surzi care au susținut proba de Limba română la Bacalaureat: „Au avut de redactat un text despre un discurs din experiența personală” apare prima dată în Libertatea.ro.

Loading...

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close