" /> Arabia Saudită, atacată cu dronele din Yemen de rebelii Houthi. Producția de petrol, redusă la jumătate - Stiri de Ultima Ora | Stirile Zilei Online
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

Arabia Saudită, atacată cu dronele din Yemen de rebelii Houthi. Producția de petrol, redusă la jumătateMilițiile Houthi din Yemen au atacat cu dronele două rafinării din Arabia Saudită, atac ce a produs perturbări majore ale producției și exporturilor. Surse citate de Reuters susțin că producția a fot redusă la jumătate.

După atacurile de vineri noaptea, producția a scăzut cu 5 milioane de barili, jumătate din producția zilnică a Arabiei Saudite și 5% din producția mondială. Producția va reveni la nivelul inițial în câteva zile.

În urma atacului, au izbucnit mai multe incendii despre care autoritățile saudite spun că sunt ținute sub control.

Potrivit mișcării Houthi, nu mai puțin de zece drone au fost implicate în atac. Houthi au mai atacat instalații petroliere din Arabia Saudită, însă acesta este cel mai temerar atac întreprins pe teritoriul regatului.

Potrivit agenției saudite SPA, președintele american Donald Trump a discutat la telefon cu prințul moștenitor Mohammed bin Salman și a oferit asistență americană pentru garantarea securității câmpurilor petrolifere, însă prințul a spus că Arabia Saudită are capacitatea necesară de a răspunde acestor atacuri.

Arabia Saudită conduce coaliția de state arabe sunite care au intervenit din 2015 în Yemen pentru a împiedica preluarea puterii de către șiiții Houthi, care sunt sprijiniți de către Iran. Intervenția saudită a provocat o criză umanitară majoră în Yemen, țară în care foametea face ravagii în rândul populației civile.

Post-ul Arabia Saudită, atacată cu dronele din Yemen de rebelii Houthi. Producția de petrol, redusă la jumătate apare prima dată în Libertatea.

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close