Loading...
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

Atacul de la un hotel din Pakistan s-a încheiat după mai multe ore. Atacatorii au fost uciși de forțele de ordine
Mai mulți indivizi înarmaţi au pătruns în hotel de lux Pearl Continental din oraşul-port Gwadar în provincia Balucistan din sud-vestul Pakistanului. După mai multe ore, ministerul de interne al provinciei a declarat că cel puțin trei atacatori au fost uciși în atac.

UPDATE: Cei trei bărbaţi care au atacat sâmbătă un hotel de cinci stele din oraşul Gwadar din Pakistan au fost ucişi de forţele de securitate, la mai multe ore după ce au pătruns în hotel și au deschis focul.

Un angajat al echipei de securitate a hotelului a fost ucis de atacatori, în rest nu au fost victime. Un purtător de cuvânt al hotelului a anunţat că la momentul atacului nu existau persoane cazate, iar în incintă se aflau foarte puţini membri ai personalului, datorită Ramadanului, scrie BBC News.

Atacul a fost revendicat de către Armata pentru Eliberarea Balochistanului, o grupare care militează pentru o autonomie mai mare a regiunii Balochistan din sud-vestul Pakistanului. Militanţii acestei grupări se opun investiţiilor chineze masive din regiune, deoarece consideră că acestea nu aduc vreun beneficiu comunităţilor locale.

UPDATE: „Cei trei terorişti au fost ucişi de forţele de securitate”, a declarat ministrul de interne al provinciei, care a spus că în momentul atacului nu se afla niciun cetăţean străin în hotel, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, atunci când teroriştii au încercat să intre în hotelul Pearl Continental, de cinci stele, bine păzit şi situat în oraşul de coastă Gwadar, agenţii de securitate au dat alarma şi “clienţii hotelului au fost evacuaţi imediat”.

Autoritățile au declarat că cel puţin trei persoane înarmate au deschis focul în hotel.

Surse din cadrul MInsiterului pakistanez de Interne au declarat că majoritatea clienţilor hotelului au fost evacuaţi, dar atacatorii păreau să fi ajuns la primul etaj al imobilului.

Schimburile de focuri se desfăşoară în interiorul hotelului Pearl Continental de aproape două ore şi nu este clar dacă există victime, a declarat şeful poliţiei locale, Aslam Bangulzai, citat de dpa. Poliţia şi forţele paramilitare au încercuit hotelul.

Portul Gwadar face parte dintr-un proiect chinez de 62 de miliarde de dolari menit să construiască rute comerciale spre Orientul Mijlociu, Africa şi Europa, scrie agenţia germană de presă.

Violenţele provocate de militanţi islamişti au înregistrat o intensificare în ultimele săptămâni.

Citește și: PROCESUL COLECTIV. O sală întreagă și-a ținut răsuflarea când o tânără, salvată de sub un morman de trupuri arse, a povestit şi a plâns. ”Atunci a venit cineva şi m-a luat de mână….”

 

Post-ul Atacul de la un hotel din Pakistan s-a încheiat după mai multe ore. Atacatorii au fost uciși de forțele de ordine apare prima dată în Libertatea.ro.

Loading...

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close