brexitInternationalmarea britanieue

Barnier promite un proiect „ambițios” de acord cu Regatul Unit

„Am trimis un proiect de acord privind un nou parteneriat la Parlamentul European și la Consiliul European (care reprezintă statele membre) pentru discuții”, a transmis Michel Barnier.

„Acest text demonstrează că este în continuare posibilă o relație ambițioasă și globală. Trebuie să ne acordăm toate șansele pentru a reuși”, a declarat acesta. „Ne bucurăm de colaborarea cu Regatul Unit”.

Proiect contra proiect

Acest text de 441 de pagini, a cărui copie a fost obținută de AFP, a fost prezentat vineri după-amiază statelor membre, care vor putea ulterior să transmită întrebările și comentariile. Dar …”Pe data de 9 martie am anunțat că vom transmite în curând un proiect de acord de liber-schimb și alte texte”, a transmis negociatorul britanic David Frost ca răspuns la afirmațiile lui Barnier. „Ne bucurăm la ideea de a discuta în curând pe marginea proiectului nostru”, a adăugat el.

La Bruxelles, anumite state membre continuă să facă presiuni pentru ca Michel Barnier să apere o relație strânsă cu Londra în cadrul unui acord care să garanteze „condiții de concurență echitabile (”level playing field”)” între întreprinderi.

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close