" /> Carnea roșie, taxată precum tutunul! Măsura care ar putea fi adoptată la nivel global pentru a reduce schimbările climatice - Stiri de Ultima Ora | Stirile Zilei Online
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

Carnea roșie, taxată precum tutunul! Măsura care ar putea fi adoptată la nivel global pentru a reduce schimbările climaticeUn raport realizat de Fitch Solution arată că o taxă asemănătoare cu cea pusă pe produse ca băuturile și alimentele cu zahăr și tutun ar putea fi aplicată în curând pe carne, notează Business Insider.

Studiul companiei de cercetare Fitch Solution preconizează că o astfel de taxă ar putea deveni globală, din cauza problemelor de mediu, de sănătate și îngrijorări etice.

“Creșterea globală a impozitelor pe zahăr face ușor de prevăzut un val similar de măsuri reglementate care vizează industria cărnii “, au declarat reprezentanții companiei pentru Business Insider.

Săptămâna trecută, o coaliție de politicieni germani au propus majorarea taxei pe valoarea adăugată (TVA) la carne de la 7%, la 19%, în speranța reducerii consumului.

Ca și zahărul, carnea roșie a fost asociată riscului crescut de cancer, afecțiuni ale inimii, accidente vasculare cerebrale și diabet, boli despre care Fitch a transmis că au reprezentat bazele unor impozite similare.

Un studiu realizat de Universitatea din Oxford arată că introducerea taxei pe carnea roșie ar putea preveni aproape 6.000 de decese pe an și ar putea economisi aproape 850 de milioane de dolari în costurile de asistență medicală.

De asemenea, cercetătorii de la Oxford au calculat taxa pe carnea roșie procesată pentru 120 de țări. Studiul estimează că, la nivel global, până în anul 2020, 2,4 milioane de oameni vor muri din bolile asociate cu carnea roșie procesată.

Un raport ONU a constatat că sistemul alimentar uman reprezintă 37% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră.

Producția de carne, în special de carne roșie, este responsabilă pentru o mare parte din acest lucru. Un studiu din 2011 a arătat că mielul, urmat de carnea de vită, au de departe cele mai negative efecte.

“Am asistat deja la scăderea consumului de carne roșie într-o serie de piețe dezvoltate la nivel mondial, susținute de popularitatea crescândă a dietelor vegane și vegetariene. Consumatorii mai tineri, urbanizați, sunt principalii factori ai dietelor fără carne, ceea ce sugerează că aceasta va fi o tendință pe termen lung “, a transmis Fitch.

Introducerea unei taxe pe carne ar accelera probabil această tendință, încurajând consumatorii să modereze consumul de carne roșie, trecând la păsări de curte sau proteine pe bază de plante, mai spune compania.

Post-ul Carnea roșie, taxată precum tutunul! Măsura care ar putea fi adoptată la nivel global pentru a reduce schimbările climatice apare prima dată în Libertatea.

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close