" /> Cătălin Ivan a depus peste 230.000 de semnături la BEC, pentru candidatura la alegerile prezidențiale - Stiri de Ultima Ora | Stirile Zilei Online
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

Cătălin Ivan a depus peste 230.000 de semnături la BEC, pentru candidatura la alegerile prezidențiale

Cătălin Ivan a depus astăzi la Biroul Electoral Central (BEC), peste 230.000 de semnături necesare înscrierii candidaturii sale la alegerile prezidenţiale.

Cu această ocazie, prezidenţiabilul Partidului Alternativa pentru Demnitate Naţională a adăugat că numărul minim de 200.000 de semnături impus de lege pentru a te putea înscrie în cursa pentru Cotroceni este mare, iar dezbaterea e viciată de faptul că mulţi candidaţi nu reuşesc să strângă numărul de semnături.

„Am reuşit să strângem cele 200.000 de semnături plus o marjă de încă 35.119 semnături. Deci 235.119 este numărul exact al semnăturilor pe care le depunem astăzi. Am primit oferte de la alte partide să mă ajute cu semnăturile, partide mici care nu aveau candidat sau care aveau candidat fără şanse, dar am preferat să mergem pe structura ADN-ului (Alternativa pentru Demnitate Naţională-n.r.)”, le-a declarat Cătălin Ivan jurnaliștilor aflați în faţa sediului BEC.

Acesta a adăugat că ar fi o pierdere pentru România dacă în turul doi ar ajunge Viorica Dăncilă, Dan Barna sau Klaus Iohannis, susţinând că nici măcar partidele lor nu i-ar vota, însă nu au de ales.

Întrebat pe cine ar vota în turul doi dintre Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, Cătălin Ivan a răspuns: „Doamne fereşte, niciunul. Sunt două pesonaje politice foarte cunoscute care sunt în funcţie şi care au arătat ce pot. Dacă votăm ce am mai votat vom ale altora, de afară, nu pe ale noastre”.

Tot duminică, la ora 18:00, la Biroul Electoral Central este aşteptată şi Ramona Bruynseels pentru a-şi depune candidatura la prezidenţiale.

Alexandru Cumpănaşu va ajunge la sediul BEC, duminică, în jurul orei 22:00, pentru a depune semnăturile necesare pentru înscrierea în cursa pentru Cotroceni, informează Mediafax.

Candidaţii la alegerile prezidenţiale îşi pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale, iar primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie, în timp ce al doilea tur pe 24 noiembrie.

Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Post-ul Cătălin Ivan a depus peste 230.000 de semnături la BEC, pentru candidatura la alegerile prezidențiale apare prima dată în Libertatea.

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close