" /> Căutătorii de comori din Vrancea au descoperit într-o pădurice 1.087 de grenade! - Stiri de Ultima Ora | Stirile Zilei Online
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

Căutătorii de comori din Vrancea au descoperit într-o pădurice 1.087 de grenade!Una dintre cele mai mari descoperiri în materie de muniție și armament provenite din timpul războiului a fost făcută astăzi în județul Vrancea.

Membrii unei asociații care are ca profil de activitate căutarea de obiecte vechi ce pot fi considerate valoroase au găsit în localitatea Câmpuri un număr impresionant de grenade, toate funcționale.

”Căutătorii de comori” se aflau în această dimineață, într-o pădurice pe raza localității Câmpuri. Cu dotările specifice pe care le folosesc pentru a găsi obiecte valoroase, căutătorii au dat de un morman de grenade.

Dându-și seama că descoperirea e mult mai mare și există risc, întrucât grenadele aveau focosul pe ele, oamenii au sunat la 112 și i-au chemat pe pompieri.

”În urma unui apel primit astăzi, prin 112, echipa pirotehnică a ISU Vrancea a fost solicitată să intervină în localiteta Câmpuri deoarece un grup de detectoriști a descoperit în urma unei acțiuni mai multe grenade. După asanarea terenului de către specialiști pirotehnicieni au fost identificate , ridicate și transportate în siguranță un număr de 1.087 de grenade offensive, model ferman. Acest tip de proiectil a fost folosit în timpul Primului Război Mondial”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu.

Conform sursei citate, toate cele 1.087 de grenade au fost
depozitate în siguranță în depozitul ISU Vrancea.

Este una dintre cele mai mari descoperiri de acest gen din
acest județ.

Toate grenadele descoperite sunt funcționale. Pentru că se
aflau în pământ, la o adâncime considerabilă, grenadele nu au corodat, ele având
focosul pe ele.

C

Post-ul Căutătorii de comori din Vrancea au descoperit într-o pădurice 1.087 de grenade! apare prima dată în Libertatea.

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close