Loading...
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

Corina Crețu, despre spitalele regionale promise de PSD prin programul de guvernare. „Avem bani gratis de spitale de la Uniunea Europeană şi nu îi folosim”
Comisarul european pentru Politică Regională a declarat că Guvernul putea să construiască măcar unul dintre cele trei spitale regionale. Corina Crețu a semnalat faptul că România dispune de bani europeni pe care nu îi folosește.

„Ce este cert este că spitalele nu există. În opinia noastră ar fi putut fi făcut măcar unul dintre ele dacă guvernele din ultimii ani ar fi avut voinţa politică să facă acest lucru. Aceasta este realitatea. Avem bani gratis de spitale de la Uniunea Europeană şi nu îi folosim, motiv pentru care românii sunt privaţi de îngrijire de calitate şi în loc să folosim banii primiţi lansăm tot felul de petarde inutile”, a declarat Corina Creţu, conform Mediafax.

Comisarul european pentru Politică Regională a precizat că a cerut Guvernului României în repetate rânduri să transmită Comisiei Europene un punct de vedere cu privire la modul în care vrea să continue proiectul spitalelor regionale, însă nu a primit vreun răspuns.

Mai mult, Corina Crețu a explicat că oficialii europeni nu sunt de acord ca banii alocați din actualul exercițiu bugetar pentru cele trei spitale regionale să fie cheltuiți doar pentru documentație, notează sursa citată.

Reacția comisarului european vine în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a declarat că Guvernul nu mai are bani pentru construirea spitalelor regionale pe motiv că sumele alocate au fost cheltuite pentur documentație.

În aprilie,
ministrul
Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că cele 3 spitale regionale
co-finanțate din fonduri europene – Cluj, Iași și Craiova – “se
vor construi, indiferent de polemica din jurul lor”. Într-o
conferință de presă susținută alături de Rovana Plumb și Eugen
Teodorovici, Sorina Pintea a explicat ce construcția celor opt
spitale regionale nu a început în 2017, așa cum prevedea programul
de guvernare al PSD.

În ceea ce privește celelalte 5 spitale regionale promise de PSD în campania electorală din anul 2016, Sorina Pintea a spus că și acestea vor fi construite „din alte surse”, inclusiv parteneriate public-private – cazul spitalului ce ar urma să fie construit la Brașov.

Citește și:

Aplicația Clever Taxi a lui Daimler Benz a plătit un articol în Adevărul, care-i prezintă pe taximetriștii români drept niște brute limitate, homofobe și amenințătoare!

Post-ul Corina Crețu, despre spitalele regionale promise de PSD prin programul de guvernare. „Avem bani gratis de spitale de la Uniunea Europeană şi nu îi folosim” apare prima dată în Libertatea.ro.

Loading...

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close