Loading...
Stiri Externe

Donald Trump a anunțat noi sancțiuni împotriva Iranului. Ce sectoare sunt vizate

Donald Trump a impus noi sancțiuni asupra „sectoarelor iraniene ale fierului, oţelului, aluminiului şi cuprului” din Iran, pentru a spori presiunea asupra regimului de la Teheran. Președintele Statelor Unite a amenințat că va lua noi măsuri în cazul în care Iranul „nu-şi schimbă radical atitudinea”.

Liderul american a semnat un ordin executiv referitor la sancțiunile impuse Iranului și a trimis o notificare Congresului, notează Agerpres. La un an de la retragerea Statelor Unite din acordul din 2015 privind sectorul nuclear iranian, Donald Trump și-a exprimat speranța de a se „întâlni într-o zi cu liderii Iranului pentru a negocia un acord”.

Liderul american a semnat un ordin executiv referitor la sancțiunile impuse Iranului și a trimis o notificare Congresului, notează Agerpres. La un an de la retragerea Statelor Unite din acordul din 2015 privind sectorul nuclear iranian, Donald Trump și-a exprimat speranța de a se „întâlni într-o zi cu liderii Iranului pentru a negocia un acord”. ADVERTISING Potrivit unui comunicat al Casei Albe, veniturile din exporturile acestor metale reprezintă aproape 10 la sută din totalul veniturilor obţinute din exporturi de Iran. În august 2018, Statele Unite au reimpus sancțiuni împotriva Iranului, în contextul retragerii Washingtonului din acordul nuclear.

Etichete
Loading...

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close