Loading...
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

Eximbank ar fi dat 310 milioane de euro pe Banca Românească
Banca de stat Eximbank ar urma să plătească 310 milioane de euro pe Banca Românească, în condițiile în care aceasta a avut în 2018 pierderi de 110 milioane de euro, scrie Ziarul Financiar.

Senatorul PNL Florin Cîțu acuză că banca grecească este supraevaluată și cere Comisiei Europene să investigheze dacă nu cumva este ajutor de stat.

”«Afacerea» anului – statul român supralicitează pentru o bancă cu pierderi.Cand nu dai banii tăi este normal să-ți bați joc de ei. Asta fac Dăncilă și animalul ei de companie. Au dat o groază de bani pe o bancă care are pierderi.Nici Ministerul Finantelor și nici EximBank nu au publicat încă detaliile tranzacției prin care statul mai cumpără o bancă. Nu-i ajungeau cele pe care deja le administra prost.ZF spune ca prețul tranzacției prin care EximBank a cumpărat Banca Românească este de 310 milioane euro.Bani pe care EximBank nu-i are dar i-a împrumutat.DarUitati BOMBA aici.În 2018 Banca Românească a avut PIERDERI de 110 milione euro (sursa ZF).Pe scurt- 310 milioane euro + dobânda (încă nu știm care este dobânda) bani publici pentru PIERDERI de 110 milioane euro. Asta e marea tranzacție”, a scris Cîțu pe Facebook.

Cîțu se mai întreabă și dacă este cazul să intervină Consiliul Concurenței, Curtea de Conturi și DIICOT.

Anterior, banca maghiară OTP ajunsese la un acord pentru preluarea Băncii Românești, însă BNR s-a opus tranzacției.

Acționarul Băncii Românești este National Bank of Greece.

Prin preluarea Băncii Românești, EximBank va ajunge la o cotă de piață de 3% și va intra în top 10 în România.

Post-ul Eximbank ar fi dat 310 milioane de euro pe Banca Românească apare prima dată în Libertatea.ro.

Loading...

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close