Loading...
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

Fenomene extrem în Italia. MAE român a emis o alertă de călătorie
În nordul Italiei a fost emis cod portocaliu de furtună și s-au înregistrat mai multe fenomene extreme, rare în această zonă a globului. Ministerul Afacerilor Externe de la București a emis alertă de călătorie pentru nordul peninsulei.

“Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italiană că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, condiţiile meteorologice se vor înrăutăţi începând cu data de 12 mai 2019, cu vânt puternic şi scăderi de temperatură îndeosebi în regiunea Emilia-Romagna şi în regiunile din centrul şi sudul ţării. Astfel, Serviciul de Protecţie Civilă italian a emis, pentru ziua de 12 mai 2019, cod portocaliu de furtună, precipitaţii intense şi vânt puternic, în regiunile Emilia-Romagna şi Marche şi cod galben pentru regiunile Veneto, sudul Toscanei, Umbria, Lazio, Abruzzo, Molise, Campania, Puglia, Basilicata, Calabria şi Sicilia”, anunţă MAE în alerta de călătorie.

Între timp pe rețelele de socializare au fost publicate imagini spectaculoase cu furtuni și tornade formate în nordul Italiei.Meteorologii de la Severe Weather Europe au publicat pe pagina de Facebook imagini teribile care surprind o supercelulă formată ieri în nordul Italia, lângă Montagnana, despre care spun că seamănă cu cele care se formează în Oklahoma, Statele Unite.

Numeroși internauți au publicat imagini din timpul furtunilor care s-au abătut asupra nordului Italiei ieri. Printre aceștia și un român aflat în Padova care a fost prins în trafic de o plaoie torențială.

Citește și: 65.000 de euro pentru o frântură de istorie. Casa în care a locuit scriitorul Lev Tolstoi la București în 1854 a fost scoasă la vânzare

Post-ul Fenomene extrem în Italia. MAE român a emis o alertă de călătorie apare prima dată în Libertatea.ro.

Loading...

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close