Loading...
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

FOTO & VIDEO | Dăncilă, aşteptată şi în Timiş de protestatari. Ce le-a răspuns premierul: ” În momentul în care vii cu violenţă şi cu jigniri, înseamnă că nu ai argumente”
Premierul Viorica Dăncilă se află, vineri, în Arad şi Timiş. Şefa Executivului se întâlneşte cu primarii, lângă Timişoara, dar nu scapă de protestatari. Peste 50 de persoane s-au adunat lângă Primăria comunei Giarmata şi au început să scandeze lozinci anti-PSD.

UPDATE ora 19.00. Premierul Viorica Dăncilă a declarat în comuna timişeană Giarmata, că acele persoane care au întâmpinat-o cu proteste în vizitele din ultimele zile pe care le-a întreprins în mai multe oraşe transilvănene au acest drept, însă ar fi putut să o facă în mod civilizat, fără violenţă şi jigniri.

“Cred că într-o democraţie, fiecare partid trebuie să-şi spună punctul de vedere, dar într-o lume civilizată în care există respect, aceste lucruri se pot spune într-un mod politicos, să arate că poţi veni cu argumente, şi nu cu jigniri şi violenţă. Oamenii pot protesta, este dreptul lor, dar nu pot înţelege şi cred că mulţi dintre români nu pot accepta modul în care se manifestă. În momentul în care vii cu violenţă şi cu jigniri, înseamnă că nu ai argumente”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Ea a susţinut că trebuie date „informaţiile corecte”.

“Modul în care am văzut că a fost reliefată o parte a vizitei pe care am făcut-o cu cabinetul în diferite localităţi, mă refer la Cluj, unde am auzit că Guvernul a fost alergat (…) Guvernul nu poate fi alergat şi în altă ordine de idei suntem un guvern destul de curajos, am fost curajoşi să luăm decizii foarte importante, să impunem proiecte foarte importante pentru această ţară, nu o să ne speriem că unul sau altul ţipă”, a spus ea.

Ea a subliniat că ar fi preferat o dezbatere pe proiecte, cu discuţii constructive, în care cei nemulţumiţi să arate că în 30 de ani a avut loc şi o evoluţie în România şi că ştiu cu adevărat cum este democraţia.

Premierul Viorica Dancilă a ajuns la Giarmata cu mare întârziere față de planul inițial. A fost întâmpinată cu pâine și cu sare la Primărie, de edilul șef Virgil Bunescu, respectiv întreaga conducere a PSD Timiș, deputați și senatori.

Premierul a ajuns din direcția opusă locului în care au fost izolați protestatarii, care s-au dezlănțuit în momentul în care Viorica Dancila a coborât din mașină.

Potrivit Medifax, mai mulţi jandarmi au fost mobilizaţi la faţa locului, fiind creat un perimetru delimitat de garduri. Scandările protestatarilor sunt acoperite de muzica dată tare din difuzoarele din zona Primăriei.

„Rezistăm, nu cedăm”, „Analfabeta”, „Să vă fie ruşine”, „PSD, ciuma roşie” şi „Hoţii”, strigă oamenii. „Jandarmeria apără hoţia”, mai scandează oamenii, potrivit Mediafax.

Viorica Dăncilă a fost huiduită și la Arad, vineri dimineaţă, după ce a avut parte de un tratament similar la Alba și Cluj, în urmă cu o zi.
Sute de protestatari s-au strâns la obiectivele unde era așteptată Dăncilă, purtând pancarte cu lozinci antiguvernamentale și strigând ”PSD, ciuma roșie”, „Hoții” și ”Viorica nu uita/ Aradul nu te vrea”.
Şefa Executivului s-a declarat „siderată” de atitudinea celor care protestează.
Întrebată de ce nu merge în municipiul Timişoara şi urmează să viziteze doar localităţi mai mici din judeţul Timiş, Dăncilă a spus: “Nici mie, nici colegilor mei nu ne este teamă, nu avem niciun fel de problemă să venim la Arad, la Timişoara sau în alte judeţe. Nu ne sperie nici ţipetele, nici jignirile, pentru că progresul întru-un judeţ nu se face nici cu jigniri, nici cu ţipete. Într-un judeţ, dacă vrei să faci lucruri bune, vii cu proiecte, cu obiective şi le pui în practică. Eu vedeam aici un pol al civilizaţiei şi că oamenii sunt foarte primitori şi foarte civilizaţi, iar ceea ce se întâmplă acum, când câţiva cetăţeni vin şi jignesc, nu cred că caracterizează această zonă, nu cred că caracterizează Aradul”, a spus Dăncilă, la Arad.
Sursa Foto: Opinia Timisoarei

 

Citeşte şi:

FOTO & VIDEO / Momentele importante ale Summitului de la Sibiu. „Uniți, suntem mai puternici în această lume tot mai neliniștită”

Post-ul FOTO & VIDEO | Dăncilă, aşteptată şi în Timiş de protestatari. Ce le-a răspuns premierul: ” În momentul în care vii cu violenţă şi cu jigniri, înseamnă că nu ai argumente” apare prima dată în Libertatea.ro.

Loading...

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close