Loading...
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

Gest șocant al unui terorist de la London Bridge. Și-a sters cuțitul de barbă, după atac
Liderul teroriștilor de la London Bridge, Khuram Butt, în vârstă de 27 de ani, a fost surprins de camerele de supraveghere, în timpul atacului din 2017, în timp ce face un “gest rece”, așa cum a fost catalogat.

Acesta își spală sângele de pe lama cuțitului de 30 cm, la chiuveta din spatele unui bar, apoi o șterge de barbă în timp ce una dintre victimele sale, pe care tocmai o înjunghiase în gât, agoniza, scrie Mirror.co.uk.

Imaginile au fost arătate în a doua zi a anchetei, care a vizat moartea a trei femei și cinci bărbați uciși în timpul atrocităților din data de 3 iunie 2017. Printre cele opt persoane care şi-au pierdut viaţa în acea noapte se aflau şapte cetăţeni străini veniţi din patru ţări diferite.

În seara zilei de 3 iunie 2017, Khuram Butt (27 de ani), Rachid Redouane (30 de ani) şi Youssef Zaghba (22 de ani) au intrat cu camioneta în mulţimea de pietoni de pe London Bridge, în plin centrul capitalei britanice, atacându-i ulterior cu cuţitele pe trecători în cartierul Borough Market. Ei au fost, în cele din urmă, împuşcaţi de poliţiști, nu înainte de a mai răni alte 48 de persoane. Au atacat, în medie, aproape o persoană la fiecare zece secunde.

Purtând un tricou al echipei de fotbal Arsenal Londra și pantaloni de camuflaj, Butt și cei doi complici ai săi au fost prezentați cum se plimbau pe străzile aglomerate din Londra.

La un moment dat, în timpul atacului, Youssef Zaghba, în vârstă de 22 de ani, a fost fotografiat calm, oprindu-se să bea apă.

Un alt clip l-a arătat pe Rachid Redouane, de 30 de ani, care își legănă șireturile înainte de a înjunghia mai multe victime.

Unul dintre puținele clipuri audio ale unui martor a capturat panica și teroarea din timpul atacului, în timp ce teroriștii puteau fi auziți strigând “Allahu Akbar”.

Imaginile încep pe pod și arată pietonii care alergau pentru viața lor, în timp ce camionul teroristului a urcat pe trotuar de trei ori. Se pot vedea clar grupuri de oameni fugind, iar unii dintre ei sunt loviți și aruncați în aer. În total, au fost 18 minute de teroare.

Brutarul Florin Morariu, numit eroul acelei nopți de autorități și de presa britanică, a ajutat oamenii să se ascundă în brutăria sa, apoi i-a confruntat cu un făcăleț pe cei trei bărbați care au intrat cu o mașină în mulțime și apoi au înjunghiat mai multe persoane în piața Borough. De aceea i se mai spune și “Eroul cu făcăleț”.

Pentru gestul său de eroism, Florin Morariu a fost decorat de Regina Angliei!

Iată și primele declarații ale lui Florin Morariu, după ce a devenit primul român care primește decorația Reginei Angliei pentru curaj: „A fost momentul solemn al vieții mele”

Citeşte și:
Florin Morariu, brutarul din Londra care s-a luptat cu teroriștii, s-a angajat la Primărie. ”Nu pot să îmi permit câte îmi permiteam în străinătate”

Florin Morariu, eroul atacului de la London Bridge, spune că se simte abandonat și suferă de stres post-traumatic
Un an de la atentatul de la London Bridge, care l-a făcut pe românul Florin Morariu erou

 

Post-ul Gest șocant al unui terorist de la London Bridge. Și-a sters cuțitul de barbă, după atac apare prima dată în Libertatea.ro.Sursa Stiri

Loading...

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close