Loading...
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

Igor Dodon: „Ne adresam comunitatii internationale. Nu exista cale de intoarcere”
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a postat, duminică dimineață, un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care îi îndeamnă pe cetățenii moldoveni să stea acasă și să nu se lase intimidați de reprezentanții lui Plahotniuc.

„Cu privire la acțiunile stradale de astăzi, organizate de Partidul Democrat, vă îndemn pe toți să rămîneți acasă, alături de cei apropiați. Nu vă lăsați intimidați și provocați de reprezentanții lui Plahotniuc.”, a scris Igor Dodon.

Acesta acuză Partidul Democrat că nu intenționează să transmită pe cale pașnică puterea majorității parlamentare legitime și guvernului legal și că nu există o altă soluție decît să se adreseze comunității internaționale.

„Din cîte vedem, Partidul Democrat nu intenționează să transmită pe cale pașnică puterea majorității parlamentare legitime și guvernului legal. Și aceasta, în pofida faptului că procesele de ieri din parlament și noul guvern format au fost susținute de majoritatea cetățenilor și au fost recunoscute de partenerii noștri externi din Vest și din Est.

În această situație, noi nu avem o altă soluție decît să ne adresăm comunității internaționale cu îndemnul de a deveni intermediari în procesul de transmitere pașnică a puterii și/sau să îndemnăm poporul Moldovei la o mobilizare fără precedent și ieșirea la proteste pașnice”, a scris Dodon.

Președintele Republicii Moldova consoderă nu există cale de întoarcere.

„Sînt convins că procesul este lansat și nu există cale de întoarcele. Trebuie să mergem pînă la final. Noi nu vom face cale întoarsă”, este mesajul lui Igor Dodon.

CITEȘTE ȘI:

Criză politică la Chișinău: Socialiștii și blocul pro-european au semnat un acord anti-Plahotniuc, cu girul ambasadorilor Rusiei, SUA și UE

UPDATE / Guvernul condus de Maia Sandu, noul premier al Republicii Moldova, declarat neconstituțional imediat după ce a depus jurământul

UPDATE: Alegerea Zinaidei Greceanîi ca președinte al Parlamentului de la Chișinău, invalidată de Curtea Constituțională din Republica Moldova

Scandal în Parlamentul de la Chișinău. Deputații vor să învestească un nou Guvern, deși Curtea Constituţională a decis că actualul Legislativ nu mai are dreptul să funcționeze

Post-ul Igor Dodon: „Ne adresam comunitatii internationale. Nu exista cale de intoarcere” apare prima dată în Libertatea.ro.

Loading...

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close