Loading...
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

Impact devastator: Huawei estimează venituri mai mici cu 30 de miliarde de dolari din cauza sancțiunilor americane
Sancțiunile americane ”mușcă” bine: grupul chinez Huawei estimează un impact mult mai mare decât cel așteptat, compania previzionând o ”gaură” de 30 de miliarde de dolari pe acest an, scrie Reuters. Situația vine după ce oficialii grupului au susținut un ton sfidător în ultimele luni, anunțând că Huawei se poate autosusține în privința procurării de componente.

Numai că nu e deloc așa. Ren Zhengfei, fondatorul și directorul executiv al Huawei, a recunoscut că impactul va fi de 30 de miliarde de dolari asupra veniturilor. Potrivit Bloomberg, vânzările de smartphone-uri pe piața internațională ar putea scădea cu 40-60%.

SUA au pus Huawei pe lista sancțiunilor, acuzând grupul chinez că spioneză pentru guvernul de la Beijing. Grupul neagă, dar mai multe informații au apărut recent despre vulnerabilități lăsate în produsele sale de rețelistică sau angajați surprinși că spionau în Polonia și Danemarca.

Din cauza sancțiunilor, companiile americane nu mai pot lucra cu Huawei. Din această cauză, Google nu mai poate livra sistemul de operare Android către Huawei și nici update-uri.

Telefoane cu sistemul de operare HongMeng în loc de Android

Huawei lucrează deja la un sistem de operare propriu, care ar putea apărea în această toamnă, numit Hongmeng.

Tot din cauza sancțiunilor, producătorii de cipuri Qualcomm, Broadcom, Intel și ARM nu mai lucrează cu Huawei.

În fine, din cauza interdicțiilor, Huawei a sistat producția de laptopuri, ca urmare a faptului că nu poate face rost de procesoare Intel și nu poate instala sistemul de operare Windows pe ele.

Post-ul Impact devastator: Huawei estimează venituri mai mici cu 30 de miliarde de dolari din cauza sancțiunilor americane apare prima dată în Libertatea.ro.

Loading...

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close