Loading...
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

Iohannis, despre numirea sa ca președinte al Consiliului European: ”Nu este bine să comentez zvonuri; este mult prea devreme”
Președintele Klaus Iohannis a spus că discuțiile dintre liderii Europei privind desemnarea viitorului președinte al Consiliului European sunt într-un stadiu incipient astfel că nu poate comenta zvonurile legate de numirea lui în această funcție.

Întrebat de un ziarist străin dacă îi place orașul Bruxelles și ia în calcul o ședere mai lungă acolo ca președinte al Consiliului European, Klaus Iohannis a răspuns: ”Dacă asta e opinia cuiva, e în regulă pentru mine, dar nu cred că este bine să comentez zvonuri. Noi am început o negociere pentru poziția de președinte al Comisiei Europene. Nu avem în momentul de față progrese semnificative în aceste negocieri (cele pentru președinția Consiliului European – n.red.) deci să așteptăm și să vedem cum merg discuțiile. E mult prea devreme să spunem că va fi unul sau altul. Toți am fost însă de acord pe negocieri rapide ca să avem cât mai repede nume pentru aceste funcții.”

Negocieri pentru succesorul lui Juncker

În ce privește postul de președinte al Comisiei Europene, Klaus Iohannis a spus că subiectul va fi discutat la cina informală a membrilor Consiliului European care va avea loc în această seară, la Bruxelles.

”Va fi o discuție liberă și credem că vom face pași înspre o soluționare. Nu mă aștept însă ca până la final să avem o decizie care să fie trimisă în Parlamentul European”, a declarat președintele român.

Invitat să comenteze faptul că o serie de partide europene nu agrează desemnarea candidatului PPE pentru acest post, Manfred Weber, Iohannis a apreciat că aceste declarații sunt poziționări pentru o negociere care va mai dura.

În urmă cu câteva zile, ”Financial Times” a publicat un articol în care se spunea că Iohannis este printre favoriți pentru numirea ca președinte al Consiliului European, el având susținerea PPE. Printre numele vehiculate pentru acest post mai sunt cele ale lui Charles Michel, premierul Belgiei, Xavier Bettel, șeful executivului luxemburghez, și premierul Portugaliei, Antonio Costa.

Citește și:FT: Klaus Iohannis, printre favoriții pentru preluarea funcției de președinte al Consiliului European. Cum s-ar schimba datele problemei în cursa pentru Cotroceni

Post-ul Iohannis, despre numirea sa ca președinte al Consiliului European: ”Nu este bine să comentez zvonuri; este mult prea devreme” apare prima dată în Libertatea.ro.

Loading...

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close