Loading...
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

Papa Francisc cere reținere în criza politică provocată de petrolierele incendiate în Golful Oman
Papa Francisc a făcut un apel la reținere și la reducerea tensiunilor din Orientul Mijlociu, apărute ca urmare a atacurilor împotriva a două petroliere în Golful Oman, transmite Reuters.

Apelul survine în contextul în care sunt în creștere temerile legate de o confruntare în regiune, după ce Statele Unite au acuzat Iranul că stă în spatele acestor atacuri, iar autoritățile de la Teheran neagă acuzațiile.

Aflat într-o vizită la Camerino, oraș italian puternic afectat de o serie de cutremure în 2016, papa Francisc s-a arătat îngrijorat de ramificațiile seriei de atacuri.

”Invit pe toată lumea să folosească instrumentele diplomației pentru a rezolva problemele complexe ale disputelor din Orientul Mijlociu. Fac un apel din inimă către comunitatea internațională să facă toate eforturile posibile să favorizeze dialogul și pacea”, a spus suveranul pontif.

Pe 12 mai, patru vase comerciale aflate în apele teritoriale ale Emiratelor Arabe Unite au fost avariate, iar găurile din chila vaselor sugerează că au fost provocate de încărcături explozive. Statele Unite au acuzat Iranul că a orchestrat atacurile. O lună mai târziu, pe 13 iunie, alte două petroliere au fost atacate cu mine.

Citește și:VIDEO | Două petroliere au explodat în Golful Oman. SUA acuză Iranul de un „atac neprovocat” – UPDATE

Post-ul Papa Francisc cere reținere în criza politică provocată de petrolierele incendiate în Golful Oman apare prima dată în Libertatea.ro.

Loading...

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close