" /> (Publicitate) Încă începi mail-urile în engleză cu Hey…? Atâta timp cât nu scrii unui cal, iată unul din motivele pentru care ai nevoie de aceste cursuri de engleză pentru începători în București - Stiri de Ultima Ora | Stirile Zilei Online
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

(Publicitate) Încă începi mail-urile în engleză cu Hey…? Atâta timp cât nu scrii unui cal, iată unul din motivele pentru care ai nevoie de aceste cursuri de engleză pentru începători în BucureștiÎn ziua de astăzi să cunoști ca român limba engleză nu mai este o raritate. Anii ’90 cu al lor Cartoon Network care ne-a adus pe micile ecrane desene animate în limba engleză fără subtitrare, internetul și telefonul, două dispozitive la care cei mai mulți dintre noi nu schimbă niciodată limba sistemului de operare, dar și filmele de la Hollywood, atractive și incitante, cu condiția să fie urmărite în limba în care au fost realizate sunt doar câteva din motivele pentru care mulți români înțeleg într-o oarecare măsură limba engleză. Cu toate acestea, de la a prinde din zbor câteva cuvinte și expresii și până la a stăpâni o limbă începând cu regulile de pronunție și terminând cu cele de gramatică este un drum lung.

Desenele animate și filmele pe care le urmărim, precum și dispozitivele pe care le folosim zi de zi sunt o metodă eficientă de a aprofunda cunoștințele limbii engleze, dar este necesar să existe niște baze solide. Din păcate, nici televizorul și nici sistemele de operare ale dispozitivelor noastre nu te corectează atunci când pronunți greșit un cuvânt și nici nu îți explică regulile gramaticale pentru a putea folosi cuvintele reținute și în alte contexte. Iar cunoașterea unei limbi străine nu are valoare atâta timp cât vorbitorul nu este capabil să comunice corect.

Pentru ca engleza pe care o înveți în viața de zi cu zi să devină o capacitate care să-ți vină în ajutor și în viața profesională, este recomandat ca cel puțin regulile de bază ale limbii să fie studiate corect, într-un cadru formal și cu un profesor capabil să-ți evalueze cunoștințele. Iar acest lucru îl poți face optând pentru un curs engleză începători la Evolve Center din bucurești.

Care este diferența dintre engleza învățată la cursuri și cea învățată la televizor?

Această regulă se aplică oricărei limbi străine, dar mai ales în cazul limbii engleze pe care o auzim destul de des în cotidian, trebuie să ținem minte că o metodă de învățare nu le exclude pe celelalte. Televizorul de exemplu nu elimină necesitatea studiului cu un specialist, iar dacă participi la o serie de cursuri de engleză pentru începători în București nu înseamnă că nu mai ai ce învăța de la televizor. Orice metodă de învățare a limbii engleze este importantă și fiecare în felul ei completează și desăvârșește bagajul de cunoștințe.

Informațiile redate de programele TV nu sunt catalogate sistematic și nu ajung la privitor într-o anumită ordine. Conversațiile dintre personaje ale unui film de exemplu, vor aduce vorba de diferite domenii, dar cel mai probabil niciunul dintre ele nu va fi tratat îndeajuns de cuprinzător. Este dificil să înveți despre cum să te comporți într-un restaurant, sau cum să scrii un mail formal urmărind un film de acțiune. 

În plus, chiar dacă la un moment dat vor exista și anumite scene care s-ar putea să te intereseze pe plan profesional, informația o primești cu lingurița, astfel încât va trece mult timp până să acumulezi toate cunoștințele necesare pentru a fi capabil de a redacta cap-coadă un mesaj în engleză către unul din partenerii tăi de afaceri.

Pe de altă parte, orice curs este limitat de durata de timp în care se desfășoară. În orele dedicate unui anume subiect vei învăța tot ce trebuie să știi pentru a te descurca fără a întâmpina probleme în situațiile tratate, dar întotdeauna va exista vocabular neacoperit pe care ți-l poți însuși din filme. 

De asemenea, oricât de mult se vor folosi metodele practice de studiu precum jocul de rol, în cadrul unui curs, șansele de a auzi expresiile învățate într-un context natural sunt puține și astfel, poți completa exercițiul cu ajutorul televizorului.

Ce avantaje ai de pe urma unor cursuri de engleză pentru începători în București?

Deși cele mai multe persoane învață limba engleză mai întâi de la televizor și abia apoi conștientizează necesitatea cursurilor pentru acoperirea lacunelor, ideal este să se procedeze invers. Prin studierea limbii engleze încă de la început cu un profesor dedicat, materiale suport și într-un mediu adecvat, nu se va permite formarea lacunelor.

Și gramatica este mult mai simplu de reținut dacă nu se studiază pe fondul unor cunoștințe eronate sau incomplete. Fără îndrumare, din desene animate sau filme îți poți însuși unele expresii, dar necunoscându-le semnificația exactă și modul corect de folosire ele ajung să se înrădăcineze greșit în vocabularul tău. Iar odată învățate, chiar dacă ți le-ai însușit eronat, îți va fi foarte greu să te autocorectezi.

O greșeală frecventă a celor care au studiat engleza din auzite este folosirea cuvântului hey în medii formale. Cu toate că îl auzim cu nenumărate ocazii, acest cuvânt nu este potrivit în mail-uri, sms-uri și nici măcar discursuri atunci când au loc în cadrul unei companii. Dacă ne dorim cu orice preț utilizarea unui cuvânt asemănător, hi ne stă la dispoziție, dar chiar și în locul lui există alte expresii mai potrivite ce pot fi studiate la un curs de engleză de începători. 

Cursurile de engleză te ajută să înveți limba într-un mod corect și rafinat astfel încât indiferent de volumul lor, cunoștințele pe care le ai să fie desăvârșite și să nu te pună în situații jenante față de vorbitorii nativi, deschizându-ți calea către o carieră de succes.

Ce alte cursuri mai poți face pentru o carieră împlinită?

O abilitate la fel de valoroasă ca engleza vorbită într-un mod corect, este cunoașterea unui limbaj de programare. Un curs HTML și CSS de exemplu, poate face ca un CV să iasă în evidență într-un mod pozitiv. De asemenea, poate fi primul pas către o carieră în programare, un domeniu cu siguranță la fel de apreciat în viitor ca și în prezent.

Deopotrivă, deși poate că legătura dintre el și carieră nu este la fel de evidentă ca în cazul altor cursuri, un curs make-up poate fi la fel de important pentru obținerea unui job ca abilitățile de comunicare. La urma urmei, la un interviu este vorba de imagine, și mai ales în domeniile în care se pune un accent deosebit pe relaționarea cu clienții, felul cum ne prezentăm este foarte important.

Post-ul (Publicitate) Încă începi mail-urile în engleză cu Hey…? Atâta timp cât nu scrii unui cal, iată unul din motivele pentru care ai nevoie de aceste cursuri de engleză pentru începători în București apare prima dată în Libertatea.

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close