Loading...
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

Rusia a anunțat după trei zile că submarinul care a luat foc funcționa cu energie nucleară. ”Reactorul se află în stare de funcționare”Președintele rus Vladimir Putin a dezvăluit la trei zile după incident că submarinul la bordul căruia a izbucnit un incendiu în urma cărui au murit 14 marinari era alimentat cu energie produsă de un reactor nuclear. Oficialii ruși susțin că reactorul a fost izolat în timpul incendiului și se află în stare de funcționare, transmite Reuters.

Autoritățile ruse sunt acuzate că încearcă să ascundă o parte din detaliile incendiului care a cuprins submarinul aflat într-o misiune în Oceanul Arctic.

Ministerul Apărării a anunțat abia marți seara catastrofa, deși incendiul avusese loc cu o zi înainte, iar până astăzi nu s-a spus nimic dacă avea sau nu la bord un reactor nuclear, în pofida interesului arătat pe marginea acestui subiect de către Norvegia care se teme de posibilitatea contaminării apelor din largul coastelor sale.

Practic, rușii au aflat că este vorba de un submarin nuclear abia când Putin l-a întrebat pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu, în cadrul unei întrevederi la Kremlin, în ce stare se află reactorul.

”Toate măsurile necesare au fost luate de către echipaj pentru a proteja reactorul care este în perfectă stare de funcționare”, a răspuns Șoigu adăugând că incendiul a izbucnit în compartimentul bateriei submarinului.

Citește și:Cel puțin 14 morți după ce un submarin rusesc a luat foc

Post-ul Rusia a anunțat după trei zile că submarinul care a luat foc funcționa cu energie nucleară. ”Reactorul se află în stare de funcționare” apare prima dată în Libertatea.ro.

Loading...

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close