" /> S-a descoperit apă pe o planetă unde ar putea fi condiții de viață! - Stiri de Ultima Ora | Stirile Zilei Online
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

S-a descoperit apă pe o planetă unde ar putea fi condiții de viață!Vapori de apă au fost descoperiți în atmosfera unei planete aflată la 110 ani lumină de pământ.

Planeta se numește K2-18 b, a fost descoperită în 2015, și are o masă similară pe undeva cu a Terrei. Această planetă se află la o distanță „rugulamentară” față de „soarele” galaxiei din care face parte pentru a permite dezvoltarea unor forme de viață.

Este pentru prima dată când s-a descoperit apă pe o planetă unde sunt condiții pentru dezvoltarea unor forme de viață, a notat quotidiano.net.

„E rezultatul unei munci de 15 ani!”

Descoperirea făcută de un grup de cercetători de la Universitatea din Londra, coordonați de Angelos Tsiaras.

„Această descoperire este rezultatul unei munci de peste 15 ani și rezultatul a fost obținut grație dezvoltării algoritmilor care ne-au permis să extragem semnale scurte grație inteligenței artificiale.

Când vom avea telescoape mai puternice, peste zece ani, cercetarea va avansa și mai mult”, a spus Angelos Tsiaras.

Oamenii de știință consideră această descoperire în tentativa de a răspunde la întrebarea dacă Terra este într-adevăr unică, sau sunt și alte planete unde se pot dezvolta forme de viață.

Până în prezent s-au descoperit aproape 4.000 de planete extra sistemul solar, dar nu se cunosc, deocamdată, foarte multe date despre compoziția și natura lor.

Post-ul S-a descoperit apă pe o planetă unde ar putea fi condiții de viață! apare prima dată în Libertatea.

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close