Loading...
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a fost achitat definitiv
Magistraţii instanţei supreme l-au achitat definitiv, joi, pe Toni Greblă, în dosarul în care a fost cercetat pentru fapte de corupţie.

Secretarul general al Guvernului a fost achitat şi în primă instanţă de ÎCCJ pentru trafic de influenţă, fals în acte şi coordonarea unui grup infracţional, notează Mediafax.

Procurorii DNA l-au acuzat în 2015 pe Toni Greblă că, după efectuarea percheziţiilor domiciliare la ferma sa de struţi, fostul judecător al Curţii Constituţionale şi-a continuat activitatea infracţională şi a făcut demersuri de valorificare a foloaselor necuvenite obţinute din infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, ca să obţină pentru el şi pentru altul bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

La vremea respectivă, Toni Greblă, fost judecător CCR, a fost reţinut de DNA pentru o perioadă de 24 de ore.

Toni Greblă a explicat atunci că procurorii i-au imputat faptul că, în ce priveşte infracţiunea de trafic de influenţă, este vorba despre o sumă de 100.000 de euro, care a fost investită de omul de afaceri Mihai Prundianu în ferma de struţi. În schimbul banilor, Greblă ar fi intervenit pentru acesta pe lângă unele instituţii ale statului.

Citește și:

Avocat politizat. Multe state din Europa mizează pentru această funcție pe experți. România merge din nou pe politic: lui Victor Ciorbea îi urmează Renate Weber

Post-ul Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a fost achitat definitiv apare prima dată în Libertatea.ro.

Loading...

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close