Loading...
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

Statul din SUA care a interzis avortul și în care femeile riscă închisoare pe viață


Guvernatorul statului Georgia, Brian Kemp, a semnat marți, una dintre cele mai restrictive legi privind avortul. Dacă aceasta va intra în vigoare femeile care fac întrerupere de sarcină după 6 săptămâni riscă închisoare pe viață.

Legea interzice orice avort odată ce se detectează o bătaie a inimii fetusului, lucru despre care medicii spun că se poate produce la 6 săptămâni de sarcină, atunci când multe dintre mame nici măcar nu știu că sunt însărcinate.

Kemp, un republican, a declarat că a aprobat proiectul de lege “pentru a se asigura că toți georgienii au șansa să trăiască, să crească, să învețe și să prospere în statul nostru măreț”, scrie AP.

În prezent, legea din Georgia le permite femeilor să facă avort în primele 20 de săptămâni de sarcină. Dar dacă nu va fi blocată de instanță, noua lege va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020 și va interzice atât medicilor cât și femeilor să mai facă întreruperi de sarcină.

Măsura face excepții în cazul violului și a incestului – dacă femeia depune înainte o plângere la poliție – sau dacă este necesară o astfel de intervenție pentru a salva viața mamei. De asemenea, va fi permisă în cazul în care se constată că fătul suferă de probleme medicale grave care îi pun viața în pericol.

Legea prevede alocații pentru pensia alimentară, sprijin pentru copii si chiar deducerea impozitului pe venit pentru fetuși. Legislația ar avea ca rezultat venituri fiscale mai mici cu între 10 și 20 milioane de dolari anual pentru stat, susține chiar autorul proiectului de lege.

Dar în același timp, legea prevede că viața începe în momentul în care bătăile inimii copilului sunt detectabile, ceea ce înseamnă că un avort va putea fi considerat omor și pedepsit cu închisoare pe viață.

Mai multe organizații au anunțat deja că vor ataca în instanță această lege și susțin că nu va intra niciodată în vigoare pentru că este o încălcare a constituției Statelor Unite.

Citește și: Viitorul Uniunii Europene se decide la Sibiu. 5 lucruri asupra cărora liderii UE vor cădea de acord în România

 

Post-ul Statul din SUA care a interzis avortul și în care femeile riscă închisoare pe viață apare prima dată în Libertatea.ro.

Source link

Loading...

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close