" /> Ștefan Pricopie, un student român la Universitatea Manchester, a câștigat Premiul Nobel Junior 2019 pentru Economie. Teza cu care a obținut distincția - Stiri de Ultima Ora | Stirile Zilei Online
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

Ștefan Pricopie, un student român la Universitatea Manchester, a câștigat Premiul Nobel Junior 2019 pentru Economie. Teza cu care a obținut distincția

Ștefan Pricopie, un student român care a absolvit Universitatea Manchester, a câștigat Global Undergraduate Awards 2019, cunoscut ca Premiul Nobel Junior, la secțiunea Economie. Tânărul a fost desemnat, luni, câștigător al premiilor acordate sub patronajul președintelui Irlandei datorită tezei sale de licență despre învățământul public și fenomenul brain drain (emigrarea persoanelor cu un nivel ridicat de educație).

The Global Undergraduate Awards cunoscut ca Junior Nobel Prize desemnează cele mai importante lucrări de absolvire a facultății, pe 25 de discipline din domenii precum arta, științele exacte și științe umaniste. Premiile sunt acordate sub patronajul președintelui Irlandei, Michael D. Higgins, conform edupedu.

Peste 3.400 de persoane de la 388 de universități din 50 de țări s-au înscris la Premiul Nobel Junior 2019. Acesta este una dintre cele mai importante distincții pentru studenții care au absolvit ciclul de licență sau programul de master din mediul universitar internațional.

Cine este Șfefan Pricopie, studentul român care a câștigat Premiul Nobel Junior pentru Economie

În vârstă de 22 de ani, Ștefan Pricopie a absolvit în iunie 2019 cu High First-Class Honours programul de economie-matematică din cadrul Facultății de Științe Sociale de la Universitatea Manchester din Marea Britanie.

Teza lui de disertație se intitulează „Public Education and Brain Drain” și este cea pentru care a primit Premiul Nobel Junior.

Tatăl lui Ștefan Pricopie este Remus Pricopie, fost ministru al Educației și rectorul SNSPA.

De asemenea, tânărul a primit anul acesta premiul special din partea decanului Facultății de Științe Sociale – Dean’s Award for Achievement.

În prezent, Ștefan Pricopie își continuă studiile la Universitatea din Manchester, la programul de Data Science for Social Policies, conform sursei citate.

În 2014, Ștefan
Pricopie a obținut medalie de bronz la Olimpiada Națională de
Matematică. Tânărul a studiat în România la mai multe școli,
Complexul Educațional Lauder-Reut, Colegiul Național de Informatică
Tudor Vianu și Liceul Teoretic de Informatică București – ICHB.
Pasionat de șah, pentru mai bine de 10 ani a fost membru al Clubului
Sportiv Otopeni – Secția de Șah.

În 2018, un alt tânăr român a obținut Premiul Nobel Junior. Cristian Bodnar, absolvent al Universității din Manchester, a câștigat Premiul Nobel Junior pentru Informatică în 2018, noteazăHotNews.ro.

Global Undergraduate Awards 2019 vor fi acordate în perioada 11-13 noiembrie 2019, la Dublin, la UA Global Summit 2019, organizat sub patronajul Președintelui Irlandei, Michael D. Higgins.

sursă foto: edupedu

Post-ul Ștefan Pricopie, un student român la Universitatea Manchester, a câștigat Premiul Nobel Junior 2019 pentru Economie. Teza cu care a obținut distincția apare prima dată în Libertatea.

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close