Loading...
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

SUA aduce drone militare MQ-9 Reaper în RomâniaDepartamentul american al Apărării a dispus transferul temporar a unor drone militare de tip MQ-9 Reaper la Baza aeriană Câmpia Turzii, anunţă armata americană, conform Monitorului Apărării şi Securităţii (MAS).

Forțele aeriene ale SUA au construit un hangar la baza 71 aeriană Câmpia Turzii care va fi folosit pentru operarea de drone MQ-9 Reaper, în scopul intensificării operațiunilor de recunoaștere și culegere de informații din estul Europei și Marea Neagră.

Anul trecut, reprezentanții Forțelor Aeriene americane în Europa au refuzat să comenteze dacă există planuri concrete pentru operarea de drone MQ-9 la Câmpia Turzii în viitorul apropiat.

Anul acesta, planurile au fost confirmate, iar Comandamentul Forţelor Aeriene americane pentru Europa şi Africa a anunțat că drone de tip MQ-9 Reaper, personalul aferent şi echipamentele de susţinere ale Detaşamentului al II-lea al Grupului de operaţiuni expediţionare 52 de la Baza aeriană Miroslawiec (Polonia) au fost transferate în mod temporar la Baza aeriană Câmpia Turzii din România, pe durata lucrărilor la pista Bazei Miroslawiec, potrivit Mediafax.

“Acest Detaşament este o unitate separată din punct de vedere geografic fiind încredinţat Unităţii de lupte aeriene 52, cu sediul în Spangdahlem AB, Germania, care are misiuni de colectare de informaţii, de supraveghere şi recunoaştere, în scopul răspunderii la necesităţile combatante ale centrelor de comandă”, subliniază Comandamentul Forţelor Aeriene SUA pentru Europa şi Africa.

Comandamentul Forţelor Aeriene SUA pentru Europa şi Africa a mai subliniat că Statele Unite colaborează îndeaproape cu România şi cu alţi parteneri NATO pentru consolidarea capabilităţilor colective de apărare şi pentru intensificarea securităţii regionale.

Foto: EPA

În 2018, poliția de frontieră a SUA a prins de două ori mai mulți români decât cubanezi intrați ilegal. O româncă însărcinată a căzut când sărea gardul de la graniță și a murit!

Post-ul SUA aduce drone militare MQ-9 Reaper în România apare prima dată în Libertatea.ro.

Loading...

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close