Loading...
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

UPDATE / Codul portocaliu de inundații pentru râuri din județul Hunedoara, prelungitInstitutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, 12 iunie, o avertizare cod portocaliu de inundaţii şi depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pentru râuri din Alba și Hunedoara. Î județul Alba e valabilă până șa ora 22.00, dar pentru Hunedoara a fost prelungită până joi dimineață, la ora 02.00.

UPDATE – ora 18.15: Astfel, potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Strei – bazin aferent amonte confluenţă cu Râul Mare, judeţul Hunedoara.

Atenționarea anterioară era valabilă pe anumite secţiuni ale râului Mureş şi pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Râul Mic şi Sibişel. Potrivit hidrologilor, până la ora 22:00, se pot produce torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri importante de debite şi de niveluri pe afluenţii de stânga ai Mureşului aferenţi sectorului aval S.H. Acmariu – amonte confluenţa cu râul Strei (judeţele Alba şi Hunedoara), potrivit Agerpres.

Meteorologii au emis un nou cod galben de fenomene extreme în mai multe zone din țară, valabil până vineri, ora 23.00. Vremea va rămâne în continuare călduroasă. Indicele temperatură-umezealã (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unități.

Citește și

EXCLUSIV | Ambasadorul Venezuelei la București, în fața imaginilor cu copii care caută hrană în pubele: „Situaţia e normală. Nu se mănâncă din gunoaie, sunt actori plătiţi”. Cum descrie viața în țara în care pâinea costă mai mult decât un plin de benzină

Post-ul UPDATE / Codul portocaliu de inundații pentru râuri din județul Hunedoara, prelungit apare prima dată în Libertatea.ro.

Loading...

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close