Loading...
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

UPDATE | Moţiunea simplă împotriva ministrului de Externe a fost respinsă de Senat. Meleşcanu a dat vina pe Iohannis şi pe ambasade, pentru cozile din diaspora, de la votul din 29 mai
Moţiunea simplă “26 mai vă cere demisia, domnule Meleşcanu!”, iniţiată de PNL, USR şi PMP a fost respinsă, marţi, de plenul Senatului. Ministrul Teodor Meleşcanu a pus vina pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe organizarea din ambasade şi consulate, pentru cozile din ziua scrutinului de la alegerile europarlamentare.

UPDATE ora 17.30 Moţiunea simplă a fost respinsă cu 69 de voturi “împotrivă” şi 37 “pentru”. Prezenţa lui Meleşcanu în Camera Deputaţilor a fost solicitată de grupurile parlamentare ale PNL şi USR. Astfel, la solicitarea grupului parlamentar al PNL, tema dezbaterii politice este “Dreptul la vot al diasporei călcat în picioare de ministrul Meleşcanu”, iar la solicitarea grupului parlamentar al USR dezbaterea este “Blocarea votului românilor din diaspora”. Dezbaterea este programată să înceapă la ora 16,00.

Ulterior, ministrul merge la Senat, unde se va dezbate moţiunea simplă împotriva sa. “Ce s-a întâmplat, în 26 mai, la secţiile de votare din diaspora a fost picătura care a umplut paharul. Nu mai putem tolera proasta gestionare a MAE, a acestui minister-far responsabil de dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi multilaterale şi de imaginea României, acest minister care suferă cumplit din cauza domnului Meleşcanu. (…) Aţi eşuat lamentabil şi irevocabil în faţa cetăţenilor acestui stat în a le asigura dreptul fundamental de vot pe 26 mai. Vă cerem formal şi explicit să vă daţi demisia, domnule Meleşcanu! (…) Orice fărâmă de încredere din partea noastră faţă de dumneavoastră s-a spulberat pe 26 mai şi astăzi vă anunţăm că aţi rămas fără partener pe ringul de dans”, se arată în textul moţiunii simple depusă de Opoziţie, după votul din 26 mai. Semnatarii moţiunii spun că Meleşcanu a gestionat MAE şi a organizat alegerile europarlamentare şi referendumul din 26 mai în străinătate ”în mod iresponsabil”. Senatorii PNL, USR şi PMP critică, în textul moţiunii, organizarea “unui număr insuficient de secţii de votare”, “modul în care au fost atribuite urnele în secţiile de votare din străinătate” şi “lipsa de susţinere pentru iniţiativa legislativă privind votul prin corespondenţă şi a propunerilor de modernizare a legislaţiei electorale propuse de Opoziţie”. “Aţi dat vina pe ambasadori pentru proasta organizare din 26 mai în loc să vă asumaţi responsabilitatea. (…) Votul anticipat la toate tipurile de alegeri şi votul electronic sunt doar două dintre instrumentele atât de necesare pentru buna desfăşurare a votului pentru cetăţenii României”, se menţionează în textul moţiunii.

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a explicat de ce au fost cozi la votul din 26 mai și de ce o parte dintre românii din străinătate nu au putut vota.

Citeşte şi: Pentru diareea senatorului PSD de Suceava s-a înălțat un elicopter, pentru o femeie arsă în Timișoara pe mai mult de 50% din suprafața corpului s-a găsit doar o ambulanță care s-o ducă la Viena! Benzina și rovinieta au fost plătite de rude!

Post-ul UPDATE | Moţiunea simplă împotriva ministrului de Externe a fost respinsă de Senat. Meleşcanu a dat vina pe Iohannis şi pe ambasade, pentru cozile din diaspora, de la votul din 29 mai apare prima dată în Libertatea.ro.

Loading...

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close