" /> Veste bună pentru români! Se dau bani și anul acesta. Ce condiții trebuie îndeplinite - Stiri de Ultima Ora | Stirile Zilei Online
agriculturaEconomiemadrprogramul tomata

Veste bună pentru români! Se dau bani și anul acesta. Ce condiții trebuie îndeplinite


Bugetul programului pentru Ciclul I este de aproximativ 40 milioane euro, iar beneficiarii trebuie să valorifice o cantitate de 3 tone/1.000 mp.

Comparativ cu anii precedenți, în acest an s-a avut în vedere îmbunătăţirea programului, astfel încât consumatorii să beneficieze de tomate de calitate din producţia autohtonă. Conform comunicatului de presă, pentru a avea siguranţa că tomatele ce vor fi oferite populaţiei sunt de calitate foarte bună, beneficiarii programului vor trebui să dețină un registru de evidenţă a tratamentelor de protecţie a plantelor, ce va fi verificat de către inspectorii Autorităţii Naţionale Fitosanitare. Reprezentanţii Direcţiilor pentru Agricultură Judeţene efectuează verificări la începutul rodirii şi înainte de începerea recoltării în vederea evaluării producţiei.

În anul 2020, verificarea preliminară a dosarelor şi instruirea fermierilor privind respectarea normelor de utilizare a produselor de protecţia plantelor se va realiza de către reprezentanţii Direcţiilor pentru Agricultură judeţene şi respectiv, de către inspectorii Autorităţii Naţionale Fitosanitare, la Primăria localităţii respective.

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close