Loading...
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

VIDEO | Angajații unui spital din Marea Britanie, filmaţi în timp ce „torturau” pacienţi cu autism şi dizabilităţi de învăţareUn reporter sub acoperire al programului BBC Panorama a filmat scenele de groază petrecute în spitalul Whorlton Hall, din comitatul Durham, nordul Angliei. Unii dintre angajații unității spitalicești au fost surprinși în timp ce loveau și batjocoreau pacienții cu autism şi dizabilităţi de învăţare. 

După filmarea făcută de BBC în perioada decembrie-februarie, autorităţile din Marea Britanie au deschis o anchetă şi spitalul a fost închis, 16 angajaţi au fost concediaţi şi pacienţii transferaţi la alte centre de îngrijire, notează Agerpres.

Reporterul BBC sub acoperire Olivia Davies a surprins inclusiv momentul în care un membru al personalului descrie spitalul ca fiind “o casă de retardaţi”. Un alt îngrijitor îi spune unei paciente că familia ei este “o otravă nenorocită”.

O altă înregistrare arată momentul în caredoi angajaţi bărbaţi imobilizează o femeie care se teme de bărbaţi, spunându-i că salonul ei va fi plin de bărbaţi.

Într-un alt incident, un membru al personalului irită un pacient rupând un poster de pe peretele din camera lui şi îi spune: “Intră acolo, loveşte-mă şi vezi ce se întâmplă. Te trimit prin podea”.

Profesorul de psihologie clinică care lucrează pentru programul Panorama, Glynis Murphy, a declarat că oamenii surprinși chinuind pacienții cu dizabilități nu au ce să caute în sistemul de îngrijiri medicale.

“Cred că este vorba de tortură psihologică, pentru că ea este blocată acolo, nu poate scăpa. Este o unitate sigură. Şi ei o tachinează şi o supără în mod deliberat”, a declarat Glynis Murphy.

Cygnet, compania care administrează spitalul privat finanţat de NHS (sistemul de asistenţă medicală de stat din Regatul Unit), a declarat că a fost “şocată şi profund întristată” şi colaborează cu poliţia.

Avertizăm că videoclipul conține imagini care vă pot afecta emoțional. 

<iframe width=”400″ height=”740″ frameborder=”0″ src=”https://www.bbc.com/news/av/embed/p07b1rx1/48367071″></iframe>

Foto: Captură Video / BBC

Procesul care a împărțit Suedia în două. Copiii de 14 și de 16 ani l-au vânat pe român vreme de trei ore în parc și l-au ucis cu 35 de lovituri, dar au fost salvați de tribunalul care a dat vina pe ficatul bolnav de ciroză al victimei! În căutarea lui Gică (3)

 

Post-ul VIDEO | Angajații unui spital din Marea Britanie, filmaţi în timp ce „torturau” pacienţi cu autism şi dizabilităţi de învăţare apare prima dată în Libertatea.ro.

Loading...

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close