" /> Zeci de deţinuţi din Penitenciarul Botoşani au participat astăzi la deschiderea noului an şcolar, în calitate de elevi - Stiri de Ultima Ora | Stirile Zilei Online
Bani Si AfaceriMondenPoliticaStiri ExterneStiri Romania

Zeci de deţinuţi din Penitenciarul Botoşani au participat astăzi la deschiderea noului an şcolar, în calitate de eleviZeci de deţinuţi in Penitenciarul Botoşani au participat astazi la deschiderea noului an şcolar, în calitate de elevi, a anunţat purtătorul de cuvânt al unităţii de detenţie, Ana Maria Rotariu.

Potrivit sursei citate, în anul şcolar 2019- 2020 s-au înscris la cursuri 60 de persoane private de libertate, dintre care 50 urmează cursurile primare şi gimnaziale, iar zece sunt înscrişi la cursurile liceale.

Cursurile sunt predate de cadrele didactice de la Şcoala Specială Sfântul Stelian din municipiul Botoşani, relatează Agerpres.

Ca şi în anii anteriori, activitatea de predare este asigurată de cadre didactice delegate din cadrul instituţiei de învăţământ şi vizează, în principal, materii precum matematica, limba şi literatura română, biologie, geografie-istorie, precum şi alte materii corespunzătoare curriculei şcolare stabilite la nivel naţional de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Conform Legii 254/20013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, persoanele private de libertate care promovează un an şcolar beneficiază de 30 de zile considerate ca executate din pedeapsă.

Post-ul Zeci de deţinuţi din Penitenciarul Botoşani au participat astăzi la deschiderea noului an şcolar, în calitate de elevi apare prima dată în Libertatea.

Stiri asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close